Omare in shrambe

GARDEROBNE OMARE

Mala, velika, vgradna, samostoječa, vzidana, z drsnimi vrati, v mansardi, pod stopnicami, po meri,… Garderobna omara je lahko kakršnakoli, samo da je uporabna. Ena je namenjena oblačilom kot so hlače, majice, srajce, spodnje perilo, druga je namenjena plaščem, jaknam, kapam, rokavicam in tudi nesezonski obutvi.

Najprej pogled v omaro z jaknami.

Ima obešalni del, ki je dovolj visok, da v njem lahko visi najdaljši plašč. Ima police, na katere lahko pospravite nesezonsko obutev. Le ta je najbolje pospravljena v originalni embalaži (po domače – škatli), kjer se ne uničuje, police so pregledne in najhitreje najdete želeno obutev. Da ne bo pomote, govorim o nesezonski obutvi (npr. zimski čevlji v poletnem času in obratno) ter o obutvi za posebne priložnosti. Polic naj bo čim več, na vsaki naj bo prostor samo za eno vrsto škatel.  Nad ali še bolje pod prostorom za obešanje naj bo prostor za kape, rokavice in podobno. V omari naj bo še nekaj predalov za ostale reči, kot so krtače za obleke in obutev, tudi za osnovno orodje (klešče, izvijač,…), če v stanovanju nimate prostora za utiliti.

Poglejmo še omaro za osebna oblačila.

Ne glede ali gre ta en kos pohištva ali če osebnim oblačilom namenite več kosov pohištva potrebujete police ali predale za majice in srajce, oblačila za doma, puloverje in spodje perilo. Nekaj prostora potrebujete za obešanje, kjer boste hranili obleke, žensko večerno toaleto, boljše hlače in vsa oblačila, ki so občutljiva in se hitro mečkajo.

 

UTILITI

To je prostor za shranjevanje pripomočkov za dom, kot so sesalniki, metle, smetišnice, čistila za dom in vse kar potrebujete za vzdrževanje doma. Sem spada tudi osnovno orodje, lestve, tudi potovalni kovčki in torbe, če je prostor dovolj velik. Če tega prostora nimate, boste vse te pripomočke morali pospraviti drugam. Razmislite tudi o tem, ko se odločate o načrtih za pohištvo.

 

SHRAMBA

Shramba je bolj pogosta v domovih kot utiliti. Večina uporablja shrambo tako za hrano kot za nekatere druge pripomočke, ki se ne tičejo kuhanja.
V shrambi so najbolj primerne ozke police, na katere odlagamo kozarce z vloženo hrano, vrečke in ostale kuhinjske pripomočke, ki jih ne potrebujemo v kuhinji “pri roki”. Zakaj ozke police? Zato, da boste lažje dostopali do shranjenih stvari in hrane. Če ne veste kako bi uredili vašo shrambo, ali želite svežo idejo, nam pišite.


Comments are closed.