Kako opremiti dnevno sobo

 

Dnevna soba je prostor v katerem se zadržujemo večino časa. To je prostor za druženje, razvedrilo, zabavo, sprostitev. Prostor namenjen dnevni sobi naj bo dovolj velik za vse stanovalce.

Za vsakega naj bo dovolj prostora, da lahko udobno sedi in še kak prostor več naj bo za obiskovalce. Če imate bolj malo prostora in to ni mogoče, razmislite o alternativnih možnostih (zložljivi kompleti, premični tabureji, ipd. …), ali pa se za nasvet obrnite na nas.

Ne pozabite na prijetne barve, vesele, a ne kričeče, tako na stenah kot tudi na pohištvu, dekorativnih izdelkih (preproge, zavese,…).

Soba naj bo zračna, svetla. Če je možno naj bodo okna velika, tako da ujamete kar se da dnevne svetlobe. Izberite tudi dobra senčila, da vas direktna sončna svetloba ne bo motila pri gledanju televizije ali pa vašim gostom svetila v oči. Umetno razsvetljavo razporedite tako, da bo osvetljevala bistvena področja v sobi. Razmislite o tem, kaj vse boste počeli v dnevni sobi. Če radi berete ali se ukvarjate z ročnimi deli (pletenje, kvačkanje, ipd.), si omislite posebno svetilko, ki bo osvetljevala kotiček namenjen temu in vam zagotavljala dovolj močno osvetlitev.

 

Parador - contemporary - living room - other metro - by Joshua Lawrence Studios INC
Parador – contemporary – living room – other metro – by Joshua Lawrence Studios INC


Comments are closed.